تصور کنید که میخواهید قهوه با طعمی دلپذیر و متفاوت ایجاد کنید تا متمایزبودن نوشیدنی آمادهشده خودتان را نشان دهید تا افراد نوشنده قهوه، شما را به عنوان یک متخصص بشناسند و روی قهوه درستشده توسط شما حساب دیگری باز کنند؛ اما چگونه میتوانید این کار را انجام دهید؟
انجام این کار با تغییر روش دمآوری و عوامل اثرگذار روی آن مانند دما، زمان دمآوری و میزان تماس آب با قهوه آن ممکن است. برای اینکه بتوانید این تغییرها را حسابشده و درست انجام دهید، نیاز است تا با نقش هرکدام از عوامل و اثر آنها در دمآوری آشنا باشید. همین موضوع سبب شد تا ما این مقاله را برای شما آماده کردیم تا به شما در جهت آشنایی با آنها کمک کنیم و کار شما ساده سازیم.
استخراج قهوه: خارجکردن ترکیبات دانههای قهوه
استخراج اصطلاحی است که به فرآیند دم کردن اشاره دارد که در آن طعمهای موجود در دانههای قهوه خارج میشوند. هدف از استخراج قهوه این است که بتوان عصاره دانههای آن را خارج کرد. غلظت عصاره و طعم نوشیدنی قهوه با توجه به روش دمآوری، دما، مدت زمان در تماسبودن قهوه با آب و موارد دیگر میتواند تغییر کند. در جدول Extraction Brewing Chart میتوانید مشاهده کنید، با توجه به میزان استخراج، طعم آن چه تغییری پیدا میکند.
تغییر روش دمآوری قهوه؛ انتخاب طعمی متفاوت
روشهای متفاوت دمکردن قهوه میتواند باعث شود تا طعم و مزه قهوه فرق کند. به همین دلیل در این قسمت به بررسی آنها و فاکتورهای اثرگذار بر طعم قهوه دمشده با استفاده از این روشها میپردازیم.
فرنچ پرس (French Press)
در هنگام آمادهسازی قهوه با استفاده از روش دمآوری فرنچ پرس، باید دمای آب بین 92 تا 96 درجه سانتیگراد باشد و نباید از آن بیشتر یا کمتر شود. اگر دما کمتر شود، قهوه استخراجشده مزه سوخته میدهد و در دمای کمتر نیز قهوه اصلا استخراج نمیگردد. زمان خیساندن قهوه در روش دمآوری فرنچ پرس، به نوع و آسیاب و دانههای قهوه شما نیز مرتبط است و با تغییر آنها متفاوت میشود.
دقت کنید، اگر قهوه مدت زیاد در معرض آب قرار بگیرد، قهوه مزه سوخته میدهد و در صورتی که این زمان به میزان کافی نباشد، عصاره قهوه به اندازه کافی استخراج نمیگردد و قهوه بدمزه میشود. به طور معمول زمان مناسب برای خیساندن قهوه در این روش را 4 دقیقه در نظر میگیرند.
سایفون (Siphon Coffee Maker)
دمای مناسب برای دمکردن قهوه در این دما، باید بین 90 تا 95 درجه باشد و بالاتر بودن دما، سبب میشود تا قهوه خیلی تلخ شود و پایینتر از آن نیز، باعث میشود تا قهوه بدمزه باشد. مدت زمان قرارگیری قهوه در تماس با آب، نیز بین 6 تا 8 دقیقه است و دقت کنید که باید دانهها، درست زمانی آسیاب شود که شما قصد دمآوری قهوه با این روش را دارید تا قهوه استخراجشده طعم مناسبی بدهد.
کلور (Clever Dripper)
در این روش برای اینکه قهوهای با طعم مطلوب، یعنی نه خیلی تلخ و نه بیمزه داشته باشید، باید قهوه را در دمای بین 92 تا 96 دم بیاورید و آن را بین 3 تا 4 دقیقه در معرض آب قرار دهید.
کلد برو یا چکهای (Cold Brew)
دما در هنگام دمآوری به روش کلد برو، نقش ویژهای دارد. هنگامی که شما قهوه را در دمای پایینتر از دمای اتاق دم میآورید، فرآیند استخراج کندتر میگردد و این موضوع سبب میشود تا تلخی قهوه کمتر بشود و شیرینی آن افزایش پیدا کند. اما اگر در دمای اتاق دمآوری را انجام دهید، میزان تلخی بیشتر میگردد و از میزان شیرینی کاسته میشود.
زمان دمآوری کلد برو بین 12 تا 24 ساعت است. اگر دمآوری را در 12 ساعت انجام دهید، تلخی قهوه کمتر میشود و میتوانید در آن نتهای گلی و میوهای را به راحتی حس کنید. در صورتی که مدت زمان دمآوری را به 24 ساعت افزایش دهید، غلظت قهوه بیشتر میشود و میتوانید در قهوه نت شکلات یا کارامل را به راحتی حس کنید.
آئروپرس (AeroPress)
زمان مناسب برای خیساندن قهوه در روش آئروپرس را به طور معمول بین 1 تا 1.5 دقیقه در نظر میگیرند. اگر مدت زمان خیساندن زیاد باشد، قهوه شما مزه سوخته پیدا میکند که دلیل آن، خارجشدن بیش از حد، عصاره قهوه است؛ پایینبودن زمان تماس آب با قهوه نیز در این روش، باعث میشود تا عصاره قهوه به اندازه کافی خارج نگردد و قهوه مزه آب بدهد. البته این زمان وابسته به نوع قهوه میتواند تفاوت پیدا کند.
سفری در دنیای طعمها، با انتخاب هوشمندانه دمآوری
انتخاب روش دمآوری به صورت آگاهانه میتواند به شما کمک کند تا بتوانید در لحظات مختلف، طعمهای متفاوتی را تجربه کنید. همین موضوع باعث شد تا ما این مقاله را برای شما آماده کنیم تا در این جهت کارتان را آسانتر سازیم.